Historian bakom Cinnamon

Cinnamon är ett svenskt skomärke som startade 2009 av Ninni Jonsson i Alingsås.

Ninni har en bakgrund som textilingenjör och har varit entreprenör sedan barnsben. Efter flera år i modebranschen och med erfarenhet av en lindrigare bilolycka, som gjorde att hon behövde ha egna innersulor i skorna, startade hon det egna skomärket Cinnamon. Cinnamon betyder kanel på engelska och det är naturligt, vackert och för tankarna till svenska traditioner som kanelbullar! Cinnamon uttalas "Sinnamån".

Visionen var att göra snygga skor som också är bra för fötterna. Med hjälp av svenska ortopeder startade produktutvecklingen och första kollektionen 2009 bestod av tre sandaler med urtagbara innersulor och en av modellerna hade stretchmaterial för hallux valgus-problem.

Idag finns ett brett sortiment med dam- och herrskor samt matchande accessoarer, skinnväskor och tillbehörsprodukter. Självklart tillverkas skorna fortfarande för att vara riktigt bra för fötterna och kroppen och med uttagbara innersulor för att egna fotbäddar ska kunna användas i skorna (gäller för samtliga modeller med undantag för enstaka innertofflor eller korksandaler). All produktion sker i Spanien av naturliga och europeiska skinnmaterial. 

Cinnamons huvudkontor med lager ligger vid E20 i Alingsås. Här på Charlottenbergsvägen 8 hittar du också Cinnamonbutiken Alingsås med fullsortiment och en outletdel. Läs mer om öppettider här!

Cinnamon finns hos ca 150 återförsäljare i Sverige, Finland och Norge. På Västra Hamngatan 21 Göteborg, Sysslomansgatan 6 i Uppsala, Kungsgatan 53 i Stockholm samt Södra Förstadsgatan 13 i Malmö kan man hitta Cinnamons konceptbutiker med fullsortiment. Hos alla återförsäljare kan du få bra tips och professionell hjälp att välja de skor som passar dina fötter bäst.

Cinnamons produkter går självklart också att beställa i webbshopen här på hemsidan. Har du frågor eller behöver tips på skomodeller eller hjälp att lägga order? Ring oss på 0322-13145 eller chatta med oss direkt på hemsidan mellan 8-17 på vardagar. Du kan också maila dina frågor på info@cinnamonskor.se så svarar vi dig så fort vi kan! 

 

 

Under de senaste åren har Ninni och Twosouls AB 

förärats utmärkelser som Superföretagare och

Årets kvinnliga stjärnskott. Se mer under Nyheter.