Cinnamon är ett svenskt skomärke som startade 2009 av Ninni Jonsson i Alingsås.

Ninni har en bakgrund som textilingenjör och har varit entreprenör sedan barnsben. Efter flera år i modebranschen och med erfarenhet av en lindrigare bilolycka, som gjorde att hon behövde ha egna innersulor i skorna, startade hon det egna skomärket Cinnamon. Cinnamon betyder kanel på engelska och det är naturligt, vackert och för tankarna till svenska traditioner som kanelbullar! Cinnamon uttalas "Sinnamån".

Visionen var att göra snygga skor som var bra för fötterna. Med hjälp av svenska ortopeder startade produktutvecklingen och första kollektionen 2009 bestod av tre sandaler med urtagbara innersulor och en av modellerna hade stretchmaterial för hallux valgus-problem.

Idag finns ett brett damskosortiment från snörskor och kängor till sandaler, tofflor och pumps. Det finns även herrskor. All produktion sker i Spanien av naturliga skinn. Materialen i skorna kommer från Europa.

 

För några år sedan tillkom matchande accessoarer som stickade mössor och halsdukar i samma material som fanns på några av kängorna. Strax därefter kom även de efterlängtade väskorna i samma skinn och färger som de färgglada skorna.

Ninnis företag Twosouls AB har idag nio anställda och har lager och huvudkontor vid E20 i Alingsås.

Det finns nu över 200 återförsäljare i Sverige, Finland, Danmark och Norge. På Stampgatan 36 i Göteborg samt Långholmsgatan 30 i Stockholm (mitt emot Hornstulls Galleria) kan man hitta Cinnamons konceptbutiker med fullsortiment. Hos alla återförsäljare kan du få bra tips och professionell hjälp att välja de skor som passar dina fötter bäst.

För att även kunder, som har lång resväg till närmaste återförsäljare, ska kunna handla skorna startades 2010 försäljning via webbshopen.

 

 

Under de senaste åren har Ninni och Twosouls AB 

förärats utmärkelser som Superföretagare och

Årets kvinnliga stjärnskott. Se mer under Nyheter.