isabella beige  herrskor

Bekväma och ergonomiska skor

 Cinnamons ledord är: Snygga skor som är bra för fötterna. Vi har sedan 2009 tillverkat bekväma skor som är ergonomiskt bra för fötterna men som samtidigt är färgglada, attraktiva och har olika passform för olika fötter. Vi har kängor, stövlar, sneakers, pumps, sandaler och tofflor för kvinnor och män.Våra bekväma skor är stabilt uppbyggda så foten hålls i rätt läge. Innersulorna är uttagbara för att du ska kunna ha egna skoinlägg i eller bara ta ur dem och fräscha till.

• Läs mer här

Det finns tyvärr allt för många skor på marknaden som inte är bra för fötterna. Man kan lätt förväxla mjuka skor som vid första provning känns bekväma, med bra skor. Vi brukar jämföra för mjuka skor med en för mjuk säng. Första timmarna är det mjukt och skönt men sen får man ont i kroppen. Det är framför allt för att mjuka yttersulor (som kan vikas mitt på eller vridas i sidled) och textilöverdelar som inte är stabila. Då kan inte foten hållas i rätt läge utan "flyter ut" och gör det jobbigt för fötter, knän, höfter och rygg som måste hålla tillbaka.
En sko ska även vara formad efter foten för att vara ergonomiskt utformad. Tårna måste få plats och inte trängas ihop fram. Då kan skador på foten uppstå. En sko bör dessutom inte vara för platt utan klack eller med för hög klack. 1-3 cm kan vara lagom höjdskillnad mellan höjden under framfoten och höjden under hälen (så kallad sprängning).
Vi har god hjälp av svenska ortopeder i framtagningen av nya passformar för att säkerställa ett de är ergonomiskt korrekta. Sen lägger vi till vår egen design för att få rätt Cinnamonstil.
Läs mer på sidorna om hur en sko ska vara uppbyggd genom att klicka här