Hem » Skoinlägg och sulor

Skoinlägg och sulor

Det finns många sätt att få ett par skor att bli personligt anpassade efter dina fötter. I alla Cinnamons skor kan man ta ut innersulan som ligger i och ersätta med sina egna skoinlägg! Med ett par skoinlägg så kan du få skorna uppbyggda precis så som du vill ha dem.

 

• Läs mer

Vad är ett skoinlägg? - Så använder du skoinlägg
Ett skoinlägg är en sula som du placerat i botten av din sko för att undvika och förbygga skador samt ge en bättre komfort i dina skor. Det är alltså ett hjälpmedel som kan skydda och stabilisera foten, skoinlägget gör att foten sitter som den ska i skon. Ett skoinlägg är ett komplement till dina skor och många besvär och kan du förebygga och lindra genom att använda bra skor.

Första gången du får skoinlägg är det bra att använda inläggen under kortare stunder. När inläggen är nya kan det hända att man behöver en tillvänjningsperiod. Använd skoinläggen kortare stunder åt gången och var uppmärksam på hur dina fötter mår. Öka sen succesivt tills du känner att du kan använda sulorna hela tiden utan besvär och när det känns bra.

Vad är skillnaden på fotbäddar, innersulor och skoinlägg?
Kärt barn har många namn. Alla dessa tre begrepp avser samma sak – en sula man kan lägga inuti sin sko.

Varför ska du använda skoinlägg?
Ett litet fel i foten ger stora fel i resten av kroppen. En fot består av oerhört många små ben som samverkar. Det räcker att du får problem i någon av dessa så kan du få ont i kroppen för resten av livet om inget görs. Det finns många orsaker varför man ska använda skoinlägg och en av de vanligaste anledningarna är att man vill ge sig själv och sina fötter bättre komfort. Har man överansträngda fötter eller behöver extra stöd kan ett inlägg också vara en bra idé. Man håller också sina skor fräschare genom att ha skoinlägg i skorna då de är enkla att ta ut och tvätta vilket ger sina fötter bättre hygien.

  • Undvika och förebygga skador
  • Bättre komfort i dina skor
  • Fräschare i skon – Inlägget går enkelt att tvätta av med tvål och vatten
  • Inlägget är ett relativt enkelt medel som kan ge markant ökad livskvalitet
  • Kan minska smärta i höft, knän, nacke, rygg och fötter m.m.

 

Vem kan använda ett skoinlägg?
Fotproblem kan vara medfödda eller uppstå av yttre påverkan och därför kan vem som helst behöva ta hjälp av ett inlägg. Rådgör med en ortoped.

Vilken sula ska jag välja?
Här finns olika inlägg för olika behov. Cinnamon har innersulor som värmer med ull och de som svalkar med frotté. Vi har skoinlägg som formar sig efter foten (komfort) och de som stödjer hålfoten (anatomiska). Om en sko känns lite vid eller om du hamnar precis mellan två storlekar så rekommenderar vi mellansulorna. De är tunna skosulor som fyller ut en för vid sko, ger extra stötdämpning och isolering från hård och kylig mark.

Hur länge håller ett skoinlägg och när ska jag byta ut ett skoinlägg?
Ett skoinlägg som en ortopedskotekniker eller ortopedingenjör tillverkat håller i ca 2-3 år beroende på om det används varje dag och vilken belastning man har på det. Det är smart att göra fler inlägg. Använder man samma gipsformar eller går till samma ställe igen, så får man oftast ett billigare pris på kommande inlägg. Det kan vara bra att ha ett par speciellt gjorda för sandaler så man ofta behöver en mindre storlek i sandalerna då tårna går fria.

Experthjälp på Cinnamon. - Kom till någon av våra butiker eller kontakta oss
I våra butiker får du god hjälp av vår kunniga personal att hitta skoinlägg som passar just din smak och dina fötter. På vår webbshop har vi mycket information som kan hjälpa dig på traven att hitta skoinlägg som passar just dig. Man är också välkommen att kontakta oss vi mejl eller telefon. Klicka HÄR för att komma till våra kontaktuppgifter.

För många är ett personligt gjutet skoinlägg det allra bästa då du får ett som tar hänsyn till alla delar av din fot. Det finns olika mycket anpassade skosulor och olika tekniker att göra skoinlägg på. Dessutom finns det olika seriösa och kunniga aktörer. Välj med omsorg för dina fötters välmående.