Fotbäddar, innersulor, skoinlägg

Kärt barn har många namn
Alla dessa begrepp avser samma sak -en sula som man kan lägga inuti en sko. 

 

Har du problem med fötterna eller till och med i knän. höfter, rygg eller nacke? Allt kan bero på dina fötter eftersom det är dessa som ger balans och riktning när du går och står. Ett litet fel i foten ger stora fel i resten av kroppen. En fot består av oerhört många små ben som samverkar. Det räcker att du får problem i någon av dessa så kan du få ont i kroppen för resten av livet om inget görs.

Det bästa är att förebygga skador genom att gå i bra skor redan från början. De ska vara stabila i häl- och sulparti, rymliga för tårna, justerbara så de sitter bra på foten och ha bra stötdämpning.

Känner man att man eventuellt har problem med sina fötter ska man söka hjälp hos en ortoped eller fotterapeut. Många gånger förordas ett personligt inlägg/fotbädd/innersula som formas efter dina fötter och korrigeras så du får det stöd dem behöver. Detta ska du sen lägga i en sko med utbytbar/urtagbar innersula. Det har alla Cinnamonskor. Det bästa är om du kan få hjälp av din fotterapeut eller ortoped att även välja rätt sko eftersom fotbädden och skon ska samverka för dina fötters bästa. 

Läs mer om:

Skotips, Urtagbara innersulor, Diabetes, Hammartår, Hallux Valgus, Hälsporre, Högt & Lågt fotvalv, Liktornar och Förhårdnarer, Plantar Faciit, Pronation & Supination. Läs vår folder om fotproblem.