Vanliga frågor

Vilken storlek ska jag beställa?

De flesta skomodeller på marknaden varierar i storlek även om det står samma storlek i. Det kan bero på att lästerna och modellerna är olika men även materialvalet har betydelse.
Brukar du ofta ha en viss storlek så är det troligtvis samma här med. I annat fall har vi skrivit en kommentar vid skon. Under fliken "passformsinformation" vid artikeln hittar du information om de aktuella storlekarna.  Är du osäker på storlek, mät dina gamla innersulor.

Så här mäts måtten:

 

Varför är det bra med urtagbara innersulor?

Det finns många fördelar med att kunna ta ur innersulorna.

1) Har du egna inlägg som är avpassade efter just din fot så kan du ta ur de befintliga innersulorna och lägga i dina egna. Den ortoped som gjort de personliga inläggen hjälper oftast till att anpassa dem efter de skor du vill kunna använda dem i.

2) Om man har fotsvett kan man snabbare torka skorna om innersulorna kan tas ur och torkas separat.

3) Om  man har fotsvamp kan man ta ur innersulorna och lägga dem i en påse i frysen över natten. Då dör bakterierna och även dålig lukt!


Läs mer under rubriken om fötter, problem och inlägg 

 

Är era skor miljövänliga?

Detta är en enkel fråga men svaret är inte lika enkelt eller snabbt. Tyvärr är det så att naturgarvningens färg inte håller så bra för solljus. Det naturgarvade skinnet är dessutom otroligt mjukt och töjbart och ger ingen styrsel alls för foten. Både skinnets färg och struktur är väldigt ojämn. Så än så länge är det inte bra nog anser vi. Våra kunder förväntar sig att skorna är bra, stabila och håller länge.

Det går dessutom åt enorma mängder med vatten för att skölja bort överskottsfärgen efter den vegetabiliska garvningen. Det finns flera skoföretag med stark miljöprofil som valt bort vegetabilisk färgning bara för det, eftersom det i sig inte är miljövänligt.

Så tills de uppfinner en färg som håller och verkligen ger bra skor och är miljövänlig i sista änden, så färgar vi lädret med färger som kommer från Europa och som håller sig väl inom de hårda miljöregler som gäller här. Vi använder inte krom 6. 

 

Vi använder heller inte rågummi i yttersulorna. Gummiträden räcker inte till att producera skor utan är direkt omiljövänligt (som också korkar i vinflaskor från korkträden är). Rågummi motstår heller inte lösningsmedel eller stark värme så om du står i en vattenpöl med bensin eller olja i, kan de lösas upp. Står sulorna nära varann i värme eller solljus smälter de och fastnar vid varann.

Vi använder istället Thermoplastiskt gummi i yttersulorna (TR eller TPR) i flertalet av våra skor för att få en mer greppvänlig känsla. TPR är en återvinngsbar produkt. Vill du läsa mer, klicka här.

Vi anser att en sko som håller länge inte ökar på sopberget och därmed är miljövänlig.

Däremot bevakar vi ständigt vad som händer med utvecklingen av skinn och andra komponenter för att kunna använda miljövänligare alternativ när de är bra nog.


Har du frågor om betalning, leveranstid, och returrätt mm, se fliken köpvillkor.

  

Undrar du över något som inte står med?

Ring vår kundservice eller maila oss på info@cinnamonskor.se så hjälper vi dig!