Vi vill presentera några av våra fantastiska återförsäljare som också arbetar som fotterapeuter.

Fot & Hälsokliniken - Catrine Levin
Jag mötte Cinnamon första gången på en mässa och har idag sålt skorna i cirka två år. Skoförsäljningen är ett bra komplement och ger en extra inkomst.
I en tillhörande butiksdel har vi ett stort utbud av Cinnamonskor. För att lyfta fram varumärket och visa att vi finns så annonserar vi i lokala tidningar och på sociala medier. Vill du få snurr på försäljningen så skulle jag tipsa om att ni är flera. Då är det enklare att kunna ta kunder samtidigt som behandlingar.


Karolinas medicinska fotvård - Karolina Torgilsson
Jag började sälja Cinnamon efter att ha hittat en passande sko till en kund ,efter att ha letat på olika skoaffärer. Sen har det rullat på, det känns roligt att kunna erbjuda skor till alla slags fötter med bra kvalité. Skoförsäljningen kompletterar mitt koncept. Det ger ett mervärde för mina kunder och spar på min kropp. 1par skor=2-3 behandlingar. Jag brukar rekomendera en modell när jag ser ett behov. För att sälja skorna och lyfta fram min verksamhet så ser jag till att delta på olika event där jag visar upp och pratar om skorna. Mannekängerna har skorna på sig när dom visar kläderna på eventen vi ordnar. För att marknadsföra mig ytterligare så använder jag skorna själv, Facebook, Instagram och skyltar upp i salongen. Har en flagga på utsidan, en trottoarpratare och en stor banner ute på väggen, där jag har tryckt Cinnamons logga. Jag tycker skoförsäljningen är ett bra komplement. Vi är ju proffs på fötter så vi ser oftast vilken modell som kan passa just den specifika foten. Jag samarbetar också med andra företag bla. en frissör, en klädbutik och boendet jag sköter fötterna på för att nå och bygga en bra kundkrets.


Fotvårdscenter Umeå AB - Helena Sandström
Jag började sälja Cinnamon för ca 5-6 år sedan när jag då sökte samarbete med den "bästa" lokala skoaffären med skor för ortopediska inlägg. Tyvärr var de inte så intresserade.  Men på Årsstämmoutställningen upptäckte jag Cinnamon och provade själv ett par olika skor. Sedan bestämde jag mig för att prova att sälja skorna! Det ger merförsäljning och framförallt ett helhetstänk. Det är lättare att övertyga kunder att eventuella inlägg och bra skor är en stor del av att ta hand om sina fötter och sig själv på rätt sätt! Och vem älskar inte snygga och sköna skor! Jag började med 5-6 visningspar första åren och beställde efter hand hem fler när kunderna var intresserade. Sedan har jag fortsatt att beställa och har ökat lagret väsentligt sedan vi (jag och frisersalongen, nu även massör och inredning) bytt lokal och jag fått tillgång till fler vägghyllor. För att marknadsföra Cinnamon och skorna så har jag bla. affischer och en flagga, är med på återförsäljarkartan och skyltar i butik. Vi försöker annonsera gemensamt om våra verksamheter och där har jag möjlighet att göra PR för min skoförsäljning och Facebook. Om du är intresserad av skoförsäljning så finns det många olika möjligheter, börja smått? Stort? Visa upp och känn efter, se vad passar min verksamhet? Ta hjälp av cinnamonpersonalen för att hitta rätt sätt! Jag säljer själv prefabricerade inlägg och har god kontakt och samarbete med kollegor samt ortopedtekniker/sjukgymnaster som provar ut och tillverkar personliga inlägg.


Lenare Fötter - Lena Johansson
Jag började sälja Cinnamon för att jag v
ille ha helheten, fotvård, strumpor och skor. Ni var ganska nya och jag var ganska ny, så det var kul att testa. Ger en grundtrygghet och en helhetskänsla för kunden, att de kan få hjälp med allt. Jag säljer till kunder som kommer hit eller ringer och som har hittat mig som återförsäljare.
J
ag marknadsför mig via Facebook och mun till mun. Tidigare hade jag även event, vilka var väldigt uppskattade av kunderna.
Sälj det som du tror på och som är bra för kunden!


Fotvalvet Nyköping - Helén Ackelman
Jag har nu sålt Cinnamon i några år och träffade dem första gången via Fotförbundets årsmöte. Det ger bra merförsäljning och jag behövde bra skor för mina kunders behov. För att sälja skorna till mina kunder så pratar jag om fördelarna med bra skor och har små event. Genom mina nöjda kunder marknadsförs jag på ett bra sätt. Använder också Facebook, lite annonsering, min hemsida samt genom ett samarbete med en hjälpmedelsbutik. Har även samarbete med Itrims medlemskvällar och "Nora" ett kvinnligt nätverk. Är du intresserad av att börja? Kolla behovet där du bor, vad finns det för utbud? Prova och se!


Fotvårdsspecialisten vid Vättern - Karin Eidner Lundbom
Snygga skor! Det fick mig att börja sälja Cinnamon, vilket jag gjort sedan 2009 nu. Jag gör analyser för individuella inlägg och Cinnamons skor är perfekta för ändamålet. Sedan är de gjorda av fina skinn och härliga färger, de har ett signum. Gillar dem verkligen! Skoförsäljningen ger mig mycket i mitt arbete som fotterapeut, jag får en helhet. Tänka och prova skor på många olika fötter. Det är roligt att sälja skor och kunna hjälpa dem som har svårt att hitta skor som sitter bra och är sköna. Jag arbetar främst med modeller som är för den krävande foten. Brukar ge ut Cinnamons säsongskatalog och många beställer skor efter att vi tagit måtten på foten. Det är bra med de olika skomåtten på hemsidan. Flera av mina kunder är redan fotvårdskunder men fler och fler börjar få upp ögonen för att jag har skor för den krävande foten. Jag marknadsför mig genom mitt skyltfönster, Facebook, Instagram, annonser i dagstidningar och via den fina och pedagogiska katalogen. Mitt tips för den som är intresserad av att börja sälja Cinnamon  är att börja med några få modeller, såsom Britta, Susanne och någon sandal. Åk också på de träffar som anordnas. En del kollegor har katalogen hos sig men jag skulle gärna ha ett samarbete med något annat företag för att sprida Cinnamon och min verksamhet för att få fler kunder.